Турбовані бензинові мотори PureTech Групи PSA знову стали «Двигуном Року»!

Відомі 3-циліндрові турбовані бензинові мотори серії PureTech (110 к.с. і 130 к.с.) знову заслужили титул «Міжнародний Двигун Року» в категорії 1-1,4 л і це вже четверта нагорода поспіль для даних силових агрегатів! Результати ювілейного 20-го конкурсу «Міжнародний Двигун Року» (International Engine of the Year Awards) були оголошені в Штутгарті 5 червня.

При розробці 3-циліндрових турбованих бензинових двигунів сімейства PureTech Група PSA оформила 210 патентів на винаходи. Ці мотори найсучаснішого покоління пропонують поліпшені експлуатаційні характеристики, більше потужності, високу ефективність роботи. Особливо варто відзначити наступне:

  • витрата палива в середньому знижено на 4% відносно моторів минулого покоління;
  • поліпшена реакція на натиснення педалі газу, що стало можливим завдяки оптимізації турбіни (наприклад, обертаючий момент зростає на 20% швидше починаючи з 1 500 об / хв);
  • на 75% скорочені шкідливі викиди завдяки використанню фільтра твердих частинок для бензинового двигуна (т.зв. GPF-фільтр), що дозволило виконувати процедуру вимірювального циклу RDE (Real Driving Emissions) і вже зараз відповідати новим нормам токсичності ЄС, які вводяться з 2020 року ;
  • більш компактна конструкція двигуна чудово адаптована для використання в складі платформи CMP (Common Modular Platform), на якій будуть побудовані невеликі міські автомобілі, сімейні седани, компактні кросовери.

Вперше нові версії двигунів були представлені в 2017 році на моделі Peugeot 308 і сьогодні пропонуються приблизно в сотні різних варіантів, які використовуються на різних автомобілях Групи PSA, що продаються в 70 країнах світу. Ці мотори вже зараз відповідають жорстким нормам токсичності Euro 6d-TEMP і China 6b.

Бензинові 3-циліндрові двигуни PureTech в поточний момент виробляються у Франції та Китаї. Крім того, протягом 2018 року завод у Франції вдвічі збільшить випуск даних моторів, також в 2019 і 2020 рр. почнуть працювати моторобудівні заводи в Польщі та Угорщині відповідно.

З цього приводу Алан Рапосо (Alain Raposo), Віце-президент відділу розробки силових агрегатів і шасі Групи PSA заявив: «Ми пишаємося отриманням такого престижного титулу, причому вже четвертий рік поспіль – це відображення знань і умінь нашої команди розробників двигунів. Більшість моделей Групи зараз оснащуються двигунами даного сімейства, вони вже заслужили популярність у клієнтів. Ця нагорода – символ глобального визнання високої ефективності 3-циліндрових бензинових моторів сімейства PureTech ».

Про групу PSA

Група PSA розробляє неповторні рішення в сфері автомобілебудування, створені задовольняти всі очікування клієнтів. У портфелі Групи п’ять автомобільних брендів: Peugeot, Citroлn, DS, Opel і Vauxhall, а також різноманітні сервіси мобільності під маркою Free2Move. Група PSA є одним з найбільших автовиробників, а також «піонером» у розробці автономних і «підключених» автомобілів. Група також працює в фінансовому секторі (Банк PSA Finance) і виробництві автомобільних компонентів (Faurecia). Додаткова інформація на сайті www.groupe-psa.com.