PEUGEOT 208 НАЗВАНО АВТОМОБІЛЕМ РОКУ 2020 ЄВРОПІ

Новий хетчбек PEUGEOT 208 став переможцем міжнародного конкурсу Car of the Year 2020 року, і був визнаний «Кращим автомобілем року». Яскравий та технологічний міський автомобіль підкорив журі конкурсу своїм сміливим дизайном і широким вибором силових агрегатів, адже PEUGEOT 208 єдиний серед конкурентів пропонує, як двигуни внутрішнього згоряння, так і електричну версію.

У понеділок, 2 березня, в Женеві були оголошені результати фінального голосування за Автомобіль Року 2020. Журі конкурсу складалося з 60 членів з 23 країн, і більшість голосів було на користь PEUGEOT 208, що дозволило йому завоювати головний титул і стати «Автомобілем Року 2020» .

PEUGEOT 208 відкриває нову сторінку в своєму сегменті хетчбеків і задає нові тренди. Його зовнішній дизайн втілює в собі ДНК бренду завдяки світлодіодним переднім фарам в стилі «пазурів лева». Дизайн автомобіля гострий, сміливий і прогресивний. Чого тільки варта нове покоління PEUGEOT i-Cockpit © з 3D-панеллю приладів і масою можливостей: зручне та маленький кермо, якісні матеріали обробки салону, ергономіка центральної консолі, «космічна» тривимірна приладова панель, масаж передніх сидінь та багато інших переваг.

Новий PEUGEOT 208 єдиний серед конкурентів конкурсу пропонує електричну версію, та версії з двигунами внутрішнього згоряння.

Двигун електромобіля PEUGEOT e-208 потужністю 100 кВт (136 к.с.) розвиває максимальний крутний момент в 260 Нм для відмінного прискорення, а запас енергії зберігається в акумуляторної батареї ємністю 50 кВт / год. Завдяки оптимізованої ходової частини, енергоефективної кліматичної установці і відмінною аеродинаміці PEUGEOT e-208 здатний проїхати на одному заряді батареї до 340 км відповідно до протоколу сертифікації WLTP і 450 км по циклу NEDC.

Якщо говорити про двигуни внутрішнього згоряння, то агрегати PureTech 100 і PureTech 130 з 8-ступінчастою АКПП EAT8 є унікальними для В-класу. Для хетчбека доступні 3-циліндрові бензинові двигуни об’ємом 1,2 літра потужністю 75, 100 та 130 л. с. в парі з механічною або автоматичною трансмісіями. Та, дизельний 4-циліндровий двигун 1,5 BlueHDi 100 з 6-ступінчастою механічною КПП. Всі двигуни внутрішнього згоряння відповідають сучасним екологічним вимогам Євро-6.d.

PEUGEOT входить в «трійку» брендів з найбільшою кількістю нагород в історії «Авто року» маючи шість трофеїв. За роки проведення конкурсу компанія завоювала ні багато ні мало п’ять титулів «Автомобіль року», а завдяки новому PEUGEOT 208 записала шосту нагороду на свій рахунок. Цей престижний трофей входить до числа дванадцяти інших міжнародних нагород який Новий PEUGEOT 208 вже завоював з моменту презентації в Європі.