ŠKODA вперше показала скетчі нової FABIA

  • Четверте покоління популярної моделі буде значно більшим і виразнішим за попередні
  • Нові технологічні особливості та оформлення передніх і задніх фар
  • Світова прем’єра нової ŠKODA FABIA відбудеться 4 травня

 

Напередодні світової прем’єри ŠKODA FABIA четвертого покоління ŠKODA AUTO розкрила деталі екстер’єру, випустивши перші офіційні скетчі. Популярний компактний автомобіль чеського виробника стане значно більшим, динамічнішим й експресивнішим, ніж його попередники. Перехід на модульну платформу Volkswagen Group MQB-A0 уможливив реалізацію нових пропорцій в автомобілі, що дозволило збільшити простір для пасажирів і багажу. Автомобіль отримав різко окреслені передні і задні LED фари. Світову прем’єру нової ŠKODA FABIA заплановано на 4 травня 2021 року.

Малюнки демонструють чіткі, сучасні й динамічно окреслені лінії нової ŠKODA FABIA. Четверте покоління буде на 111 мм довшим і на 48 мм ширшим, ніж його попередник. Нова FABIA спроектована на модульній платформі MQB-A0, розробленій Volkswagen Group, а отже, збільшиться як простір для пасажирів, так і багажник – на цілих 50 літрів. Малюнок із зображенням передньої частини автомобіля дозволяє вперше побачити пласкі передні фари і широку решітку радіатора ŠKODA з хромованою рамкою і чорними ребрами. Подовжений спойлер з боковими ребрами, а також оптимізована форма зовнішніх дзеркал гарантують відмінну аеродинаміку.

Інші зображення дають детальніше уявлення про оптику нової ŠKODA FABIA. Світлові модулі нагадують уламки льоду у гостро окреслених full-LED передніх фарах, які розширені до решітки радіатора. Денні ходові вогні мають вже звичну для оновлених моделей ŠKODA L-образну форму. Фірмові кристалічні елементи використані в оформленні задніх ліхтарів, що будуть доступні у повністю світлодіодній версії.

Автомобілів першого покоління ŠKODA FABIA, яке також було представлено у 2000 році у кузові універсал, приблизно за вісім років було вироблено 1,79 мільйонів одиниць. Представлене на Женевському автосалоні у 2007 році друге покоління знайшло в цілому 1 704 000 покупців. Третє покоління, яке вийшло у 2014 році, продовжило історію успіху і в 2019 році стало другою за популярністю моделлю ŠKODA після OCTAVIA. Загальний обсяг виробництва цієї моделі, який на сьогодні складає понад 4,7 мільйонів автомобілів, поступається лише бестселеру ŠKODA OCTAVIA.

 

Більше інформації про автомобілі ŠKODA: https://www.skoda.km.ua/