Škoda Auto запускає виробництво оновленої Octavia: нова сторінка в екологічності та інноваціях

Škoda Auto запустила серійне виробництво оновленої Octavia на головному заводі в Млада-Болеславі. Четверте покоління бестселера бренду має оновлену решітку радіатора Škoda та нові світлодіодні матричні фари другого покоління. Оскільки виробництво Octavia буде перенесено на завод у Квасинах пізніше цього року, чеський автовиробник створить додаткові потужності в Млада-Болеславі.

 

Андреас Дік, член правління Škoda Auto з виробництва та логістики, відзначив: «Octavia залишається серцем нашого бренду з моменту дебюту першого покоління в 1996 році. Відтоді було випущено близько 7,5 мільйонів автомобілів. Наразі оновлена модель задає нові стандарти дизайну, технологій і екологічності. Відтепер модель стала ще безпечнішою завдяки більшій частці екологічних матеріалів у сидіннях, панелі приладів і дверних оздобленнях, а також інтеграції передових функцій підключення».

 

Розширення виробництва Octavia: стратегічний крок

Виробництво Octavia розпочато в Млада-Болеславі з чотирма бензиновими та двома дизельними двигунами потужністю до 195 кВт (265 к.с.), запущено і гібридні версії. У другій половині року Škoda Auto має намір перенести виробництво Octavia на завод у Квасинах, що дозволить збільшити потужності виробництва, одночасно звільнивши місце на заводі в Млада-Болеславі, щоб зосередитися на виробництві моделей Enyaq, Enyaq Coupé та Elroq.

 

Спадщина Octavia: лідер ринку,  відзначений кількома нагородами

З моменту запуску у 1996 році сучасна Octavia встановила нові стандарти та сформувала напрям розвитку компанії. Автомобіль швидко став лідером продажів і наразі очолює рейтинг продажів у семи європейських країнах, включаючи Чехію, Австрію та Словаччину. Крім того, Octavia є найпопулярнішим універсалом у Чехії, Італії, Швейцарії та ще 11 країнах.

Минулого місяця Škoda Octavia була названа найкращим імпортним автомобілем у своїй категорії на престижній нагороді Best Cars Readers’ Choice Awards німецького журналу «Auto motor and sport», що стало її 11-ю послідовною перемогою в категорії імпортних автомобілів компактного класу.

Крім того, в Україні Octavia є беззаперечним лідером у своєму класі протягом останніх 8 років. В минулому році доля ринку склала 46,9%, а за перші три місяці 2024 року – 63,5%.

 

Оновлена Octavia: витончена естетика та передові технології

Остання версія Octavia може похвалитися вишуканим екстер’єром, який пропонує більш витончений і динамічний вигляд. З додаванням світлодіодних матричних фар другого покоління, він поєднує функціональність зі стилем. Клієнти можуть вибрати один із чотирьох рівнів комплектації та дев’яти версій Design Selection, які містять екологічно чисті компоненти: перероблені тканини та екологічно оброблена шкіра. Відповідно до філософії Škoda Simply Clever, навіть практичні елементи, такі як скребок для льоду в кришці паливної горловини та додаткові парасольки на передніх дверях, виготовлені з екологічно чистих матеріалів.

 

Що стосується технологій, то інформаційно-мультимедійна система Octavia тепер має стандартний 10-дюймовий дисплей. Крім того, автомобіль оснащено низкою передових систем допомоги, зокрема системою запобігання зіткненням Collision Avoidance Assist, системою допомоги при поворотах Turn Assist і системою попередження при виході із автомобіля Exit Warning, що ще більше підвищує безпеку та зручність для всіх пасажирів.

 

Octavia Sportline і RS: динамічний дизайн і потужні характеристики

Škoda продовжує пропонувати споживачам Octavia у версіях Sportline і RS. Відома своїм динамічним дизайном, Octavia Sportline пропонує чотири варіанти двигуна: два дизельних і два бензинових. З 2000 року найспортивніші версії Octavia мають легендарну позначку «RS», що оснащена двигуном 2.0 TSI потужністю 195 кВт (265 к.с.), має характерні глянцеві чорні деталі та червону світловідбиваючу смугу на задній частині, що підкреслює його спортивний вигляд.

 

Оctavia в Україні

Старт продажів оновленої Škoda Оctavia в Україні розпочнеться у червні 2024 року. Найближчим часом на сайті буде доступний конфігуратор моделей.