JAC JS6 VS Chery Tiggo 7 Pro

JAC JS6 та Chery Tiggo 7 Pro це два флагманські кросовери провідних китайських виробників. Але хто ж все-таки краще? Давайте порівняємо!
Обидві моделі з Піднебесної прибули на наш ринок не так давно, Chery Tiggo 7 Pro у квітні 2022, а JAC JS6 у вересні 2023 року.

Дизайнерські рішення

Перш за все розглянемо дизайнерські рішенняJAC JS6 виконаний у сучасному спортивному дизайні, в якому органічно поєднана складна 2-поверхова LED-оптика, де верхня «монофара» наділена цікавою вітальною анімацією, а от нижні ліхтарі гармонійно поєднуються між собою охайною решіткою радіатора, з тонкою вертикальною лінією.
У дизайні Chery Tiggo 7 Pro перше що кидається у вічі – це масивна решітка радіатора з 3D ефектом: асиметричні трикутники, які більші знизу і менші зверху, створюють відчуття динамічності в дизайні автомобіля.
Задній бампер JAC JS6 виглядає масивно, робиться акцент на подвійних вихлопних трубах. Chery Tiggo 7 Pro має тоншу Led-лінію між фарами і тонку сріблясту лінію поверх чорного пластика бамперу.
Підсумовуючи, у JAC JS6 більш спортивний дизайн, Chery Tiggo 7 Pro має більш традиційні лінії.

Технічне оснащення автомобілів

Перейдемо до більш суттєвих параметрів: технічного оснащення автомобілів.
Під капотом в обидвох автомобілях знаходиться 1,5-літровий турбований бензиновий двигун, але потужність у них абсолютна різна. Двигун у Chery слабший за потужністю і видає 147 к.с., а от у JAC JS6 прототипом якого став двигун Mitsubishi, видає цілих 172 к.с!
До речі, якщо ми вже заглянули під капот, то подивимося на шумоізоляцію. У JAC JS6 шумоізоляційним матеріалом покритий сам капот, а також є кришка двигуна з щільного м’якого пластику. А у Chery Tiggo 7 Pro капот також має шумоізоляцію, але простір, де знаходиться двигун повністю закритий пластиком, але враження від цього двояке.
З одного боку звук мотора менше проникає в салон автомобіля, а з іншого боку дверцята у пластиковому кожусі відкриваються туго і з часом, ймовірність дрибізжання такого кожуху зростає. Крім того, хотілося б бачити більш щільний пластик на такому кожусі.
JAC JS6 оснащений 6-ступеневим DCT роботом з двома мокрими зчепленнями, з максимальним крутним моментом 280 Нм. Ця КПП є аналогом 6-ступеневої DSG коробки Volkswagen, які заявили себе як одні з самих надійних, а Chery Tiggo 7 Pro – автоматичним варіатором CVT25, яка являється однією з розробок Chery International, а його максимальний крутний момент становить лише 210 Нм.

Інтер’єр

В інтер’єрі JAC JS6 використані не такі м’які матеріали на приборній панелі, як на Chery Tiggo 7 Pro. Однак, сама приборна панель у JAC JS6 виглядає значно цікавіше. Так, JAC має 2 екрани діагоналлю 12,3”, які об’єднані між собою з високою роздільною здатністю.
Тож перед очима передніх пасажирів знаходиться вражаючий величезний сенсорний екран, з якого можна керувати всіма функціями автомобіля. У Chery Tiggo Pro 7 діагональ основного екрана складає 10“, а для водія є ще 7-ми дюймова світлодіодна панель з всією необхідною інформацією про автомобіль.
Дизайн салону передбачає наявність кольорової Led-підсвітки. У JAC JS6 полоса такої підсвітки є більш широкою, ніж у Cherry Tiggo 7 Pro і має більше опцій для регулювання.
З приводу безпеки паркування обидва автомобілі оснащені камерами 360, а ось вибір режимів проекцій у JAC JS6 трохи зручніший: у лівій частині екрану візуально видно яку проекцію можна відобразити на екрані.
І на останок JAC JS6 має більшу колісну базу, ніж у Chery Tiggo 7 Pro ( 2720 мм проти 2670 мм), що забезпечує автомобілю більш плавний хід та більше місце для пасажирів, особливо на задньому ряду сидінь.
Кліренс у JAC JS6 також вищий: 200 мм проти 190 мм.
У підсумку, обидві моделі JAC JS6 та Chery Tiggo 7 Pro претендують на звання комфортного та надійного автомобіля. JAC JS6 має переваги у динаміці розгону, у висоті та у мультимедійному оснащенні.