ŠKODA AUTO бере на себе відповідальність за розвиток платформи MQB-A0 у Volkswagen Group

ŠKODA AUTO тепер відповідає за розвиток глобальної платформи MQB-A0 концерну Volkswagen. Вона буде використовуватися брендами Групи ŠKODA і Volkswagen для розробки нових бюджетних моделей для регіонів з високим потенціалом зростання, зокрема Індії, Росії, Африки, а також країн Південно-Східної Азії і Латинської Америки. Слідом за спеціально адаптованої платформою ŠKODA MQB-A0-IN для індійського ринку чеський автовиробник вперше бере на себе відповідальність за глобальну платформу. ŠKODA використовує свій високий рівень знань в області розробки, здатність координувати складні проекти Групи і досвід в бюджетних сегментах для реалізації цього проекту в окремих регіонах.

Томас Шефер, Голова Правління ŠKODA AUTO, каже: «Взявши на себе відповідальність за глобальну платформу MQB-A0, ŠKODA AUTO вперше відповідає за розробку платформи в усьому світі. Ми застосовуємо наш досвід розвитку, беремо на себе ще більшу відповідальність в рамках концерну Volkswagen і в той же час зміцнюємо штаб-квартиру ŠKODA AUTO як важливий європейський центр розвитку для Групи. Я переконаний, що ми зможемо залучити багато нових клієнтів завдяки глобальній платформі MQB-A0 і зміцнити позиції Групи в бюджетному сегменті».

Ральф Брандштеттер, Голова Правління Volkswagen, пояснює: «Завдяки комплексної стратегії розробки платформи ми досягаємо економії за рахунок масштабу, яка дозволяє пропонувати нашим клієнтам по всьому світу найсучасніші технології і високу якість за конкурентоспроможними цінами. Таким чином, масові бренди Групи – Volkswagen і ŠKODA – можуть швидко доставляти клієнтам продукцію, унікальну для цього сегмента. Як бренд зі значним досвідом в бюджетному сегменті ŠKODA ідеально підходить для того, щоб взяти на себе всесвітню відповідальність за успішний подальший розвиток глобальної платформи MQB-A0 в рамках концерну Volkswagen. Таким чином, ми створюємо синергію, яка ще більше підвищить прибутковість в рамках Групи».

Йоханнес Нефт, Член Правління ŠKODA AUTO з технічного розвитку, додає: «Наша команда розробників глибоко розбирається в бюджетному сегменті. Тепер ми використовуємо цей досвід для розробки глобальної платформи MQB-A0. Для нас це велике досягнення і в той же час сильна мотивація зробити проект успішним. На основі цієї платформи будуть створюватися нові моделі, точно адаптовані до різноманітних потреб клієнтів в різних регіонах».

Глобальна платформа MQB-A0 використовується у всьому світі і служить основою для нових моделей з двигунами внутрішнього згоряння в бюджетному сегменті. Основна увага приділяється Індії, Латинській Америці, Росії, Африці і країнам Південно-Східної Азії, де бюджетний сегмент автомобілів має велике значення і в той же час має потенціал подальшого зростання.

ŠKODA AUTO: глибока експертиза в галузі розробок; багаторічний досвід роботи в бюджетному сегменті

Група Volkswagen покладається на глибоку експертизу ŠKODA AUTO в галузі розробки і багаторічний досвід роботи в чутливих до ціни сегментах. Чеський виробник автомобілів вже несе відповідальність в рамках Volkswagen Group за Індію, Росію і Північну Африку. На початку червня стартувало серійне виробництво KUSHAQ на індійському заводі в Чакані, Пуне. Це перша серійна модель, заснована на модульній платформі MQB-A0-IN, яку ŠKODA спеціально адаптована для індійського ринку. Платформа також буде використовуватися для інших моделей Volkswagen і ŠKODA. У середньостроковій перспективі є плани запропонувати KUSHAQ і на інших ринках, що розвиваються. Друга модель буде представлена пізніше в цьому році.

Беручи на себе відповідальність за глобальну платформу MQB-A0, чеський автовиробник створює важливу передумову для того, щоб стати провідним європейським автовиробником на зростаючих ринках Індії, Росії та Північної Африки в довгостроковій перспективі в рамках NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030.

Більше інформації про автомобілі ŠKODA: https://www.skoda.km.ua/