Призначено нового директора представництва Групи PSA в Україні

З 15 грудня 2020 року в офіційному представництві Групи PSA в Україні відбулися кадрові зміни і був призначений новий директор. Ним став Руслан Акімов, який змінив на цій посаді Дам’єна Мартан-Кошера.

За останні 2 роки представництво Групи PSA під керуванням Дам’єна Мартан-Кошера вдавалося показувати позитивну динаміку зростання частки ринку Брендів компанії. За цей час Бренди PEUGEOT, CITROЁN, DS Automobiles, а згодом і Opel, значно збільшили свою присутність на ринку України, наростивши продажу як на роздрібному ринку, так і в корпоративному сегменті. Так, за результатами 2020 року, представництву Групи PSA в Україні вдалося зайняти більше 8% відсотків частки ринку, а Бренд PEUGEOT надійно закріпився в ТОП-10 на ринку.

Також за цей час вдалося успішно запустити новий преміальний Бренд DS Automobiles з окремою дилерською мережею і новим модельним рядом. І що не менш важливо, ще одним викликом, з яким Дам’єн успішно впорався, був перезапуск Бренду Opel. Була сформована оновлена ​​модельна лінійка, почали працювати нові дилери Бренду, клієнтам були запропоновані нові послуги. Ці дії принесли свої результати: продажі автомобілів Opel в Україні істотно зросли – протягом 2019 року було реалізовано близько 400 автомобілів, що на 75% більше, ніж було продано в 2018 році.

І тепер, з 15 грудня 2020 на посаду директора представництва Групи PSA в Україні приступає Руслан Акімов, який раніше обіймав в компанії посаду комерційного директора. Більшу частину своєї кар’єри на автомобільному ринку Руслан присвятив PEUGEOT – досвід роботи з Брендом становить 14 років. Працював в компанії ІЛТА – офіційному імпортері автомобілів PEUGEOT в Україні, з відкриттям офіційного Представництва PEUGEOT в Україні в 2010-му році став директором з логістики, а в 2014 році очолив департамент логістики Групи PSA в Україні, відповідаючи за всі три Бренди: PEUGEOT, CITROЁN і DS Automobiles. А з 2015 року Руслан займав позицію комерційного директора компанії.

Новопризначений директор представництва Групи PSA в Україні Руслан Акімов заявив: ««Пежо Сітроен Україна» впевнено нарощує частку своєї присутності на українському ринку. У компанії грандіозні плани на найближчий рік. Ми очікуємо вихід нових моделей, які дозволять нашим брендам завоювати нові сегменти українського ринку і підвищити емоційну складову автомобілів. Наша мета – зайняти 10% частки ринку і закріпити три Бренда в ТОП-10 автомобільних марок. Це грандіозна мета, але цілком досяжна завдяки старанній роботі нашої команди і підтримці серед клієнтів.»

Зміни торкнулися і інших департаментів Групи PSA в Україні. Позицію комерційного директора компанії зайняв Олексій Невадовський, який раніше очолював департамент Продукту і ціноутворення. Олексій має декілька вищих освіт: у 2007 році закінчив Університет економіки і права «КРОК» і паралельно навчався в Університеті NOVI в Голландії. А в 2017 Олексій отримав маркетингову освіту в The Chartered Institute of Marketing. Свою кар’єру в представництві Групи PSA в Україні, Олексій почав з утворення офіційного представництва в 2010 році з посади регіонального менеджера Бренду Citroеn. У 2014 році почав займатися продуктом і ціноутворенням Брендів PEUGEOT і Citroеn. У 2016 році очолив цей відділ і працював вже з чотирьма Брендами Групи PSA в Україні.