Новий PEUGEOT 208 складе конкуренцію BMW, Porsche і Tesla в боротьбі за титул «Автомобіль року 2020» в Європі

Новий хетчбек PEUGEOT 208 вийшов у фінал міжнародного конкурсу Car of the Year 2020. Яскравий і технологічний міський автомобіль буде боротися за звання «Автомобіля року» з шістьма сильними конкурентами. Переможця конкурсу визначать 2 березня 2020 року в Женеві (Швейцарія).

25 листопада журі конкурсу Car of the Year 2020 назвало сім фіналістів, які боротимуться за титул «Автомобіль року 2020». За свій неабияких дизайн і технологічність, притаманну лише автомобілям класу вище, у шорт-лист заслужено потрапив і Новий PEUGEOT 208. Серед претендентів автомобільні експерти і журналісти виділили також BMW 1-Series, Ford Puma, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 і Toyota Corolla.

Три з семи автомобілів-учасників є електромобілями або мають електричну версію. Новий PEUGEOT 208 єдиний серед претендентів готовий запропонувати і електричну версію, і версії з двигунами внутрішнього згоряння. Двигун електромобіля PEUGEOT e-208 потужністю 100 кВт (136 к.с.) розвиває максимальний крутний момент в 260 Нм для відмінного прискорення, а запас енергії зберігається в акумуляторній батареї ємністю 50 кВт / год. Завдяки оптимізованій ходовій частині, енергоефективній кліматичній установці і відмінній аеродинаміці PEUGEOT e-208 здатний проїхати на одному заряді батареї до 340 км відповідно до протокола сертифікації WLTP і 450 км по циклу NEDC.

Якщо говорити про двигуни внутрішнього згоряння, то агрегати PureTech 100 і PureTech 130 з 8-ступінчастою АКПП EAT8 є унікальними для В-класу. Для хетчбека доступні 3-циліндрові бензинові двигуни об’ємом 1,2 літра потужністю 75, 100 і 130 л. с. в парі з механічною або автоматичною трансмісіями. І дизельний 4-циліндровий двигун 1,5 BlueHDi 100 з 6-ступінчастою механічною КПП. Всі двигуни внутрішнього згоряння відповідають сучасним екологічним вимогам Євро-6.d.

Дизайн автомобіля гострий, сміливий і прогресивний. Чого тільки варте нове покоління PEUGEOT i-Cockpit © з 3D-панеллю приладів і масою можливостей: зручне маленьке кермо, якісні матеріалии обробки салону, ергономіка центральної консолі, «космічна» тривимірна панелль приладів, масаж передніх сидінь і ще безліч функцій. Екстер’єр нового PEUGEOT 208 також створений таким, що запам’ятовується: більш низьке вітрове скло, довгий і скульптурний капот, світлодіодна оптика і виразні 17-дюймові колісні диски.

Нагадаємо, що моделі Групи PSA, зокрема Бренд PEUGEOT, чи не вперше високо оцінюються міжнародним експертним журі Car of the Year. За роки проведення конкурсу компанія завоювала ні багато ні мало п’ять титулів «Автомобіль року» і, з огляду на цей рік, тричі виходила у фінал.

Конкурс Car of the Year проводиться з 1963 року. У журі входить 58 експертів автомобільного ринку, які представляють 22 європейські країни. Переможець Car of the Year 2020 буде оголошений в рамках Женевського автосалону 2 березня 2020 року.