ŠKODA AUTO випустила 8 млн механічних КПП MQ200

  • З моменту запуску у виробництво ŠKODA AUTO випустила вісім мільйонів механічних коробок передач MQ200 на заводі у Млада-Болеславі
  • ŠKODA AUTO виробляє різні трансмісії, що використовуються у моделях декількох брендів Групи
  • Виробництво механічних трансмісій MQ100 та MQ200 на головному заводі у Млада-Болеславі; автоматичні трансмісії DQ200 на об’єкті Врхлабі

З моменту початку виробництва на заводі у Млада-Болеславі у 2000 році ŠKODA AUTO випустила 8 млн механічних коробок передач MQ200. Механічна п’яти- або 6-ступінчаста коробка передач встановлюється на різні моделі ŠKODA, а також на автомобілі Volkswagen, Audi і Seat Group. Щодня виробляється близько 1900 одиниць.

Михаель Оельєклаус, член Правління ŠKODA AUTO з виробництва та логістики, підкреслює: «Я вітаю всю команду з цим результатом. Це велике досягнення, яке свідчить про нашу технічну експертизу: механічна коробка передач MQ200 – приклад високої якості і надійності, а також підтвердження того, що виробництво автокомпонентів є важливим на рівні Групи».

Лише минулого року з конвеєра у Млада-Болеславі зійшло 383 000 одиниць механічної п’яти- або 6-ступінчастої трансмісії, а щоденний обсяг виробництва на даний час складає близько 1 900 одиниць. MQ200 встановлюється на автомобілі з бензиновими двигунами з крутним моментом до 200 Нм і робочим об’ємом від 1,0 до 1,6 літра. Нею комплектуються автомобілі ŠKODA, Volkswagen, Audi і Seat.

Окрім MQ100 і MQ200 у Млада-Болеславі, на своєму заводі у Врхлабі ŠKODA AUTO також випускає 7-ступінчасту автоматичну коробку передач DQ200. В цілому у виробництві трансмісій на двох об’єктах компанії працює близько 1 700 осіб.

Разом з виробництвом трансмісій на тому ж заводі у Млада-Болеславі ŠKODA виробляє високовольтні тягові батареї для PLUG-IN гібридних моделей ŠKODA SUPERB iV і ŠKODA OCTAVIA iV. Там само на початку 2022 року розпочнеться виробництво акумуляторних систем MEB для ŠKODA ENYAQ iV.

 

Більше інформації про автомобілі ŠKODA: https://www.skoda.km.ua/