Новий PEUGEOT 2008 впевнено піднімається на вершину і виривається у фінал, прагнучи до перемоги в конкурсі AUTOBEST 2021!

Новий технологічний кросовер PEUGEOT 2008 стрімко виривається в фіналісти престижного конкурсу AUTOBEST, маючи чудові шанси і пару козирів, щоб стати переможцем. Конкуренцію йому складе ще 6 моделей – CITROЁN C4, Dacia Sandero, Honda Jazz, SEAT Leon, SKODA Octavia, Toyota Yaris. Фінальний заїзд пройде 4-5 листопада в Австрії, а переможця буде оголошено в середині грудня.

Новий SUV PEUGEOT 2008 – це нова сторінка в історії компанії, це нова ера в популярному сегменті компактних кросоверів. Друге покоління PEUGEOT 2008 року з’явилася зовсім недавно, але вже заслужило статус бестселера Бренду – як в Європі, так і в Україні. Покупці вибирають кросовер PEUGEOT 2008 за його стильний, впізнаваний дизайн і не тільки. Оригінальний, стрімкий дизайн передньої частини кросовера виглядає максимально технологічно і сучасно. Фірмовою особливістю автомобіля є передні фари в стилі «іклів лева»: яскраве рішення в стилі найсучасніших моделей PEUGEOT. Їм вторять і задні ліхтарі з потрійними світлодіодними смужками, стилізованими під «кігті лева». Завдяки оригінальній світлотехніці, новий SUV PEUGEOT 2008 можна легко впізнати в будь-який час дня і ночі: найстильніший автомобіль класу!

Окремо варто відзначити і салон автомобіля, який вперше продемонстрував світові нову фірмову концепцію i-Cockpit 3D з голографічним дисплеєм: важлива для водія інформація відображається не в одній площині, як на стандартних приладових панелях, а буквально парить в повітрі перед водієм. Усе це доповнює маленьке рульове колесо, високорозташований центральний сенсорний дисплей, а також сенсорні і хардкнопки під дисплеєм, які створюють враження знаходження в кабіні винищувача.

Крім того, модель PEUGEOT 2008 пропонує масу інноваційного оснащення, яке робить кожну поїздку безпечною і зручною. Наприклад, повністю світлодіодні (LED) фари з трьома смугами у вигляді «пазурів лева» вмить привертають увагу і забезпечують відмінне освітлення дороги в темний час доби. Камера у верхній частині лобового скла розпізнає розмітку на дорозі і допомагає підтримувати рядність руху – важливий елемент активної безпеки на завантажених дорогах. Автомобіль оснащується системою Active Safety Brake, яка контролює дистанцію до автомобіля попереду, попереджає про небезпеку, і навіть може задіяти гальма, щоб уникнути можливого ДТП. Також пропонується адаптивний круїз-контроль з функцією «Stop & Go».

Кросовер PEUGEOT 2008 обов’язково сподобається досвідченому драйверу своїм їздовим характером: відмінний баланс комфорту і керованості, висока потужність моторів (1,2 PureTech 155 к.с. або 1,5 BlueHDi 130 к.с.), 8-ступінчаста автоматична коробка перемикання передач серії ЕАТ8, система Grip Control для допомоги на бездоріжжі. А також, однією з головних переваг стильного кросовера є достпуність вибору не тільки в комплектаціях автомобіля, але і в двигунах, будь то економічний ДВС, або ж сучасний потужний електромотор. Шанувальників електромобілів обов’язково зацікавить модель PEUGEOT е-2008: кросовер з електромотором потужністю 100 кВт (136 к.с.) і акумулятором на 50 кВтг, який може запропонувати запас ходу 310 км (WLTP). Можна сказати, що PEUGEOT 2008 є одним із передовиків нового ринкового підходу: адже сьогодні це велика рідкість, коли відразу зі старту виробництва автомобіля-новинки покупцям доступна як звичайні версії з ДВС, так і електрична модифікація.

Саме на ці три напрямки – стильний дизайн, інноваційне оснащення, відмінні ходові якості – робить ставку кросовер PEUGEOT 2008 в боротьбі за титул конкурсу AUTOBEST: Кращий автомобіль для покупки в Європі 2021. У напруженій боротьбі за титул Кращого PEUGEOT 2008 буде змагатися з ще шісткою автомобілів -фіналістов: CITROЁN C4, Dacia Sandero, Honda Jazz, SEAT Leon, SKODA Octavia, Toyota Yaris. Так вирішальний етап змагання відбудеться 4-5 листопада в Австрії, де пройде фінальний тест-драйв, після якого буде обраний переможець. Підсумкове рішення про переможця прийме журі AUTOBEST, яке складається з 31 автомобільного журналіста офіційні представники держав НАТО (включаючи й Україну). Переможець буде оголошений в середині грудня – тоді і назвуть автомобіль, що заслужив титул AUTOBEST: Best Buy Car of Europe in 2021.