Нова ŠKODA FABIA отримала п’ять зірок у тесті Euro NCAP

  • ŠKODA FABIA – один із найбезпечніших автомобілів у своєму класі.
  • Модель ŠKODA FABIA набрала 78% можливих балів у випробуваннях Euro NCAP.
  • FABIA четвертого покоління продовжує серію найпопулярніших моделей ŠKODA.

Нещодавно оновлена ŠKODA FABIA здобула п’ять зірок у рейтингу безпеки Euro NCAP. Набравши 78% максимально можливих балів, FABIA є одним із найбезпечніших автомобілів у своєму класі. Цей результат продовжує серію вищих оцінок для автомобілів ŠKODA навіть за суворіших критеріїв оцінки, введених у 2020 році; кожна нова модель чеського автовиробника отримує найвищу оцінку з 2008 року.

Йоханнес Нефт, член Ради директорів ŠKODA AUTO, відповідальний за технічний розвиток, каже: «П’ять зірок нової ŠKODA FABIA у тесті Euro NCAP підтверджують нашу тверду відданість безпеці клієнтів та всіх учасників дорожнього руху. Ми пишаємося тим, що з 2008 року кожен новий автомобіль ŠKODA отримує найвищу оцінку під час виходу на ринок. FABIA стала другою моделлю, яка зробила це після введення суворіших умов випробувань. Перейшовши на модульну платформу MQB-A0, тепер для FABIA ми можемо запропонувати численні функції безпеки та допоміжні системи автомобілів вищих категорій, ще більше підвищивши безпеку цієї популярної моделі».

Нова ŠKODA FABIA отримала високі оцінки у комплексних краш-тестах та тестах на безпеку, проведених Європейською програмою оцінки нових автомобілів (Euro NCAP). Автомобіль набрав 78% максимально можливих балів у програмі випробувань, критерії оцінки для яких у 2020 році стали більш жорсткими. Це означає, що нова FABIA є одним із найбезпечніших автомобілів у своєму класі. Автомобіль отримав 85% максимальних балів за захист дорослих та 81% за безпеку дітей, особливо добре показавши себе у цих двох випробуваннях. Така оцінка нової FABIA заснована на вражаючому послужному списку ŠKODA AUTO: з 2008 року кожна з 14 оцінених моделей чеського виробника отримала найвищий рейтинг – 5 зірок.

Нова ŠKODA FABIA може оснащуватися дев’ятьма подушками безпеки та подушкою безпеки для колін водія, а задні бічні подушки безпеки вперше в цій серії доступні як опція. Кріплення ISOFIX і Top Tether для надійної установки дитячих сидінь входять до стандартної комплектації крайніх задніх сидінь і доступні як опція для сидіння переднього пасажира. Платформа MQB-A0, в якій майже 80 відсотків компонентів виготовлені з надміцної сталі, не тільки забезпечує FABIA кузовом з високою стійкістю до скручування, але також вперше підтримує інтеграцію семи передових систем допомоги водієві⃰. Зокрема систему Travel Assist, яка включає адаптивний круїз-контроль (ACC), вбудовану систему утримання в смузі і розпізнавання дорожніх знаків. Серед інших функцій – асистент зміни смуги руху (Side Assist) та Front Assist із запобіжним захистом пішоходів та велосипедистів. Щоб спростити паркування, клієнти можуть замовити додаткові системи допомоги при паркуванні, маневруванні та камеру заднього виду.

Європейська програма оцінки нових автомобілів (Euro NCAP) – це ініціатива, заснована у 1997 році міністерствами транспорту, автомобільними клубами, страховими асоціаціями та дослідницькими інститутами з восьми європейських країн. Euro NCAP базується в бельгійському місті Левен і проводить краш-тести нових моделей автомобілів для оцінки їхньої активної та пасивної безпеки. В останні роки тести стали суворішими і тепер охоплюють цілу низку сценаріїв зіткнень. Якщо спочатку оцінювалися лише результати краш-тестів, то тепер оцінки активних систем безпеки, а також систем допомоги водієві включені до загального рейтингу та мають більшу вагу.

⃰ Комплектація може відрізнятися для ринків різних країн.

Більше інформації про випробування ŠKODA FABIA: https://www.euroncap.com/ru/results/skoda/fabia/44207

Відео випробувань ŠKODA FABIA:
https://euroncap.newsmarket.com/IMAGES-AND-VIDEOS/-koda-fabia—euro-ncap-2021-results—5-stars/s/3b321ba5-fd73-418d-85fe-4ddad5c2f0ce

Більше інформації про автомобілі ŠKODA: https://www.skoda.km.ua/