Новинки від JAC MOTORS на Пекінському автосалоні

В кінці квітня на початку травня 2024 року в Пекіні пройшла 18-та Міжнародна автомобільна виставка під гаслом «Нова ера, нові автомобілі».

На цьому автосалоні JAC Group представила свій концепт-кар “Technology Vision” та низку нових розумних електричних продуктів, зокрема міні-вен RF8 Harmony Edition, абсолютно новий EV пікап T9, електричний компактний хетчбек E30X, а також гібридну версію  кросовера JS8.

Голова та генеральний менеджер JAC Group Holding Сян Сінчу, генеральний менеджер JAC Group Лі Мін, заступник генерального менеджера JAC Group Чжан Пен, а також представники Huawei, CATL, Horizon Robotics, iFLYTEK, Tencent, ZF та SINO EV technology та інші партнери були присутні на цьому важливому заході для JAC Group.

Серед важливих новинок Пекінського автосалону від групи компаній JAC, слід відзначити компактний міні-вен RF8 Harmony Edition.

Цей міні-вен, перш за все, привертає увагу тим, що він став першим автомобілем, випущеним на основі ексклюзивної архітектури MUSE і це є першим у Китаї MPV, оснащений автомобільною системою Huawei.

RF8 Harmony Edition оснащено 15,6-дюймовою інтелектуальною мультимедіа з роздільною здатністю 2K від компанії Huawei.

Мультимедійна система має оригінальний інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс під назвою Harmony, який забезпечує просту та ефективну взаємодію людини, машини та мобільних пристроїв.

Крім того, RF8 Harmony Edition також оснащений AR-HUD у стандартній комплектації, який формує тривимірне відображення інформації про навігацію та допомогу водієві, ефективно вирішуючи проблеми традиційного HUD, такі як нечітке відображення складних дорожніх умов і погана інтерактивність.

Звичайно, найбільше уваги привернув концепт-кар від JAC. В цьому році JAC GROUP святкувала першу річницю стратегії бренду «Guiding Intelligence with Intelligence» і концептуальний автомобіль Technology Vision став фізичним відображенням цієї стратегії.

Концепт-кар, завдяки високопродуктивній інтелектуальній архітектурі нового покоління отримав потужні чіпи з високою швидкістю оновлення і обробки інформації з багаточисельних приладів та датчиків автомобіля, а також багатошарове програмне забезпечення, яке має верхній рівень + операційну систему середнього рівня + апаратне забезпечення нижнього рівня.

У сукупності такі технології дадуть змогу гнучко програмувати майбутні продукти на виконання безлічі сценаріїв, щоб задовольнити потреби безпеки та комфорту водіїв та пасажирів.

Група JAC також розробила інтелектуальне шасі нового покоління, яке реалізує шестистороннє активне керування усім транспортним засобом завдяки високому ступеню інтеграції між доменом управління та доменом шасі, з особливостями високої гнучкості, продуктивності та  безпеки транспортного засобу.

В інтер’єрі концепт-кару JAC GROUP відобразила бачення інтелектуальної кабіни, яка базується на операційній системі Harmony OS.

Інтер’єр автомобіля отримав назву «Skyline», родзинкою якого є панорамний горизонтальний екран, який по-суті і є панеллю центрального керування.

Серед унікальних функцій центральної панелі керування можна виділити функції освітлення, звукових ефектів, ароматів, голосової взаємодії тощо.

У сукупності ці ефекти можна використовувати для відтворення  різних сценаріїв, наприклад, кемпінгу біля багаття, або для захоплюючого перегляду фільмів, інтерактивних ігор чи прийому їжі. Тобто, за задумом розробників, автомобіль може поєднувати собі статику та рух.

Високопродуктивна інтелектуальна архітектура, міждоменне інтегроване інтелектуальне шасі, панорамна центральна консоль у стилі «Skyline» і потужне програмне забезпечення — це чотири основні технологічні новинки, інтегровані в концептуальний автомобіль Technology Vision від JAC Group.

Варто зазначити, що напередодні Пекінського автосалону JAC Group і Huawei Digital Power підписали в Пекіні комплексну угоду про стратегічну співпрацю, результати якої дуже швидко втілилися в автомобілях RF8 Harmony Edition та концепт-карі Technology Vision.

В майбутньому, JAC Group планує і надалі дотримуватися стратегії бренду «Guiding Intelligence with Intelligence» та прискорить запуск нової лінійки продуктів із чотирма технологічними новинками, які були представлені на Пекінському автосалоні.

JAC планує випустити понад 30 нових продуктів: седани, позашляховики, MPV, пікапи та позашляховики високої прохідності.