Škoda представила Superb четвертого покоління

Четверте покоління Škoda Superb спирається на сильні сторони свого попередника, пропонуючи ще більш вишуканий дизайн, більше простору і комфорту та найсучасніші технології. З новим Škoda Superb клієнти знову матимуть вибір між версією універсалу Combi та ліфтбеком. Нова структура модельного ряду з сімома варіантами дизайну пропонує безліч екологічних рішень, наприклад, текстиль, виготовлений зі 100-відсотково екологічно чистих матеріалів. У той же час, інноваційні Škoda Smart Dials і нова концепція інтер’єру з окремо розташованим 13-дюймовим інформаційно-розважальним екраном забезпечують ще більшу зручність у використанні. Інтер’єр виглядає чистим і просторим. Škoda вкотре оптимізувала свої силові агрегати для ще більшої ефективності. На вибір пропонуються три бензинові двигуни потужністю від 110 кВт (150 к.с.) до 195 кВт (265 к.с.), а також два дизелі потужністю 110 кВт (150 к.с.) і 142 кВт (193 к.с.). Крім того, портфоліо включає нову плагін-гібридну силову установку, яка є ексклюзивною для універсалу Combi, а також абсолютно нову версію м’якого гібриду. Інноваційні системи допомоги, такі як Turn Assist та Crossroad Assist, дебютують у Superb*.

 

Клаус Целмер, голова правління Škoda Auto, каже: «Superb вже понад 20 років є флагманом модельного ряду Škoda з ДВЗ. У своєму четвертому поколінні він залишиться таким, пропонуючи ще більш вишуканий, скульптурний дизайн, видатний простір і найсучасніші технології. Подальша оптимізація силового агрегату та покращена аеродинаміка забезпечують ще більшу ефективність. Ми оновили гібридну силову установку, і тепер вона забезпечує запас ходу на електротязі понад 100 кілометрів. Абсолютно новий інтер’єр став ще більш ергономічним і відрізняється зразковою кількістю екологічно чистих матеріалів. І останнє, але не менш важливе: ми продовжимо пропонувати Superb в кузові ліфтбек і універсал, що ідеально відображає нашу орієнтацію на клієнта».

 

З абсолютно новим четвертим поколінням Škoda знову встановлює стандарти дизайну, місткості, комфорту та безпеки. Подальше вдосконалення дизайну та аеродинаміки дозволило знизити витрату пального при одночасному підвищенні продуктивності. Три сучасні бензинові двигуни TSI, зокрема один з м’якою гібридною технологією, два дизелі та нова гібридна силова установка з запасом ходу понад 100 км за циклом WLTP** забезпечують потужність від 110 кВт (150 к.с.) до 195 кВт (265 к.с.) *. Топовий дизельний і топовий бензиновий двигуни оснащені повним приводом. Усі силові агрегати нового Superb у стандартній комплектації поєднуються з автоматичною коробкою передач DSG. Крім того, численні нові та вдосконалені системи допомоги забезпечують ще більше безпеки та комфорту. Значно яскравіші світлодіодні матричні фари нового покоління та система DCC Plus дебютують у Superb.

Нова, просторіша концепція салону, лаконічний дизайн та інтуїтивно зрозуміле керування

Четверте покоління Superb вирізняється скульптурним дизайном екстер’єру та новою, восьмикутною решіткою радіатора Škoda. Абсолютно нова концепція інтер’єру включає окремо розміщений інформаційно-розважальний дисплей розміром до 13 дюймів. Важіль селектора перемістився на рульову колонку, що дозволило зробити центральну консоль більш акуратною та просторою. Також вперше для Superb в якості опції доступний проекційний дисплей на лобовому склі. Нові Škoda Smart Dials забезпечують швидкий та інтуїтивно зрозумілий доступ до численних функцій автомобіля та інформаційно-розважальної системи. Крім того, абсолютно новий Superb перейняв нову структуру модельного ряду, вперше представлену в моделі Enyaq. Вона пропонує тематичні пакети опцій, а також індивідуальні опції. Серед нових функцій — Phone Box з індуктивною 15-ватною швидкою зарядкою та одночасним охолодженням смартфона, а також зручні для спини сидіння Ergo з десятьма масажними подушками з пневматичним керуванням. Кришка багажника з електроприводом в комплектації Combi — одна з декількох нових (і загалом 28) функцій Simply Clever.

Мартін Ян, член правління Škoda Auto з продажу та маркетингу, каже: «Superb вже понад два десятиліття демонструє технологічний та дизайнерський досвід компанії Škoda. Завдяки таким характерним перевагам, як практичність і місткість, які тепер асоціюються з усім модельним рядом нашого бренду, Superb був надзвичайно добре прийнятий клієнтами в усьому світі. Нове, четверте покоління розвиває ці сильні сторони і виводить їх на новий рівень, роблячи його ідеальним компаньйоном для щоденних подорожей. Пропонуючи четверте покоління Superb у кузові ліфтбек та універсал Combi, ми гарантуємо, що зможемо досконало задовольнити індивідуальні потреби всіх наших клієнтів».

 

Історія успіху, що охоплює понад два десятиліття і три покоління моделей

Škoda Superb був запущений у виробництво в 2001 році, і з того часу з конвеєрів зійшло понад 1,6 мільйона автомобілів. Superb виробляється в Квасінах (Чехія), Соломоново (Україна), Аурангабаді (Індія) та Нанкіні (Китай). За більш ніж два десятиліття він отримав численні міжнародні нагороди та відзнаки. Понад 30 з них було отримано за третє покоління Superb тільки в 2016 році, включаючи нагороду Red Dot Award за видатний дизайн продукту для універсалу Superb Combi. У період з 2001 по 2008 рік Škoda поставила в цілому 137 000 автомобілів першого покоління. Друге покоління було продано в загальній кількості 618 000 одиниць з 2008 по 2015 рік. У 2009 році з’явилася версія Superb у кузові універсал. Третє покоління Superb було представлено у 2015 році, і на сьогоднішній день було вироблено 845 000 автомобілів.

*  Набір двигунів та комплектації можуть відрізнятися для ринку України

** Всесвітній цикл узгоджених випробувань транспортних засобів у полегшених умовах (WLTP)

Більше інформації про автомобілі ŠKODA: http://www.skoda.km.ua