НОВИЙ PEUGEOT Е-3008 — ПЕРЕМОЖЕЦЬ RED DOT AWARD 2024

Бренд PEUGEOT знову здобув престижу нагороду Red Dot Award за видатний дизайн. Новий PEUGEOT E-3008 вразив міжнародну експертну групу з 39 суддів у категорії «Дизайн продукту» завдяки своєму характерному динамічному силуету фастбека, новому надсучасному інтерфейсу та широкому переліку функції. Варто нагадати, що попередник PEUGEOT 3008 також отримав нагороду Red Dot Award у 2017 році. А загалом – це вже вдев’яте, коли Бренд PEUGEOT отримує таку бажану та шановану нагороду за вражаючий дизайн своїх продуктів.

 

Маттіас Хоссанн (Matthias Hossann), директор з дизайну Бренду PEUGEOT, заявив: «Я дуже радий, що дизайн Нового PEUGEOT E-3008 був відзначений нагородою Red Dot Design Award. Адже PEUGEOT E-3008 поєднує в собі всю винахідливість та наполегливість PEUGEOT, він втілює всі цінності нашого Бренду. Переосмислення популярного кросовера PEUGEOT 3008 означало модернізацію його образу, а також пошук гармонії між динамічним дизайном та оптимальною ефективністю – й цього вдалось досягнути за допомогою силуету «фастбек». Тому заслужена нагорода найкращим чином доводить, що надзвичайна креативність нашої команди виявилась максимально виправдана».

 

Нове «обличчя» кросовера, «літаючий» задній спойлер, максимальна увага до деталей

Новий PEUGEOT E-3008 виділяється сучасним та ефективним зовнішнім дизайном. Хромовані декоративні компоненти були видалені на користь контрастних фарбованих елементів: з сірим оздобленням Meteor Grey на передньому та задньому бамперах, з чорним декором Orbital Black на кришках дзеркал та нижній частині кузова.

Для PEUGEOT E-3008 було розроблено нову передню частину кузова – фактично нове «обличчя», що включає в себе повністю оновлений дизайн фар та решітки радіатора, розташованих навколо емблеми PEUGEOT. Перехід в основному кольорі кузова бездоганно інтегрує ці елементи, створюючи відчуття єдиного неподільного корпусу. Компактні фари з новою технологією Pixel LED (стандартно для комплектації GT) розташовані в тонкій стильній окантовці й автоматично регулюють промінь світла відповідно до дорожніх умов, забезпечуючи оптимальну видимість для водія.

Динамічні лінії кузова Нового PEUGEOT E-3008 підкреслюють його збалансовані розміри, який є одним із найбільш компактних у своїй категорії – повністю 100% електричний кросовер C-SUV. Водночас, Новий PEUGEOT E-3008 пропонує вдосталь місця для комфортної посадки людей в салоні та розміщення усього необхідного багажу.

Модель-бестселер від культового бренду «Лева» виділяється своїм дизайном крос-фастбека: традиційні форми та пропорції кросоверів було змінено й модернізовано завдяки «летючому» спойлеру, який підкреслює динамічний силует новинки та допомагає оптимізувати аеродинаміку. Вражаюча задня частина Нового PEUGEOT E-3008 має напрочуд привабливий та динамічний дизайн, що додатково підкреслено трьома лініями-кігтями «світлового підпису» ліхтарів.

Окремо варто відзначити, що PEUGEOT E-3008 буде доступний у новому насиченому синьому кольорі Obsession Blue з тонким ефектом світло-відбиванням, а також у інших кольорах: ніжний блакитний Ingaro Blue, білосніжний Okenite White, солідний чорний Perla Nera Black, сучасний сріблястий Artense Silver, технологічний сірий Titanium Grey.

Новий PEUGEOT E-3008 є першою моделлю бренду, що пропонує нову концепцію салону PEUGEOT Panorama i-Cockpit®. Його основою виступає вигнутий панорамний 21-дюймовий HD-дисплей, що створює витончений візуальний ефект «левітації» в салоні та об’єднує два ключові елементи: цифрову панель приладів й центральний сенсорний екран керування додатковими функціями. Контурне LED-освітлення салону можна налаштувати з урахуванням бажаного кольору (доступно вісім різних кольорів), причому декоративний ефект від світла додатково підкреслений елегантними накладками зі справжнього алюмінію, які простягаються на панелі приладів й заходять на дверцята.

 

Нагорода Red Dot 2024

У нинішньому 2024 році за нагороду Red Dot змагались різноманітні продукти, представлені з 60 країн світу, які оцінювались в 51 конкурсній категорії. Члени журі могли присудити нагороду «Red Dot» або «Red Dot: Best of the Best» на основі чотирьох головних критеріїв: хорошого дизайну самого продукту, відображення його соціокультурного походження, відповідності професійної спрямованості продукту, а також загальному впливу на дизайн. Продукти оцінювалися не в конкуренції один з одним, а на основі окремих індивідуальних переваг.

 

Про нагороду Red Dot

Понад 60 років конкурс Red Dot Award нагороджує продукти з інноваційним дизайном у категоріях «Дизайн продукту», «Дизайн комунікацій», «Концепція дизайну». Раз на рік подані продукти, комунікаційні проекти, дизайнерські концепції та прототипи оцінює міжнародне журі, до складу якого входять визнані експерти з різних галузей. Більше деталей – на сайті https://www.red-dot.org/.