Електромобільність: BEV базового рівня стане Škoda Epiq

  • Заряджений досліджувати більше: Škoda Epiq розширить портфоліо електричних автомобілів Škoda, другий із шести нових електромобілів, випуск яких запланований у найближчі роки
  • Проект дизайну майбутньої моделі у стратегічно важливому сегменті субкомпактних кросоверів
  • Зовнішній вигляд і простір: потужний, функціональний і автентичний філософія дизайну Modern Solid, багато простору та об’єм багажника до 490 літрів
  • Вартість та цифровий досвід: широкий спектр нових технологій, з’єднання та функціональні асистанси орієнтовно за 25 000 євро

 

Млада Болеслав, 15 березня 2024 року — Компактний та грандіозний: Škoda Auto розкрили назву та ескіз свого електричного міського кросовера, що дає можливість ознайомитися з новою моделлю. Škoda Epiq очікується ​​в 2025 році, орієнтовна вартість складатиме близько 25 000 євро. Параметри моделі наступні:  довжина 4,1 м, просторий салон і об’єм багажника до 490 літрів. Відмінними рисами інтер’єру та екстер’єру моделі стане потужна, функціональна та автентична нова філософія дизайну Modern Solid.  Бездоганний цифровий досвід, нові технології та функціональні асистанси зроблять модель унікальною.

 

Клаус Целлмер, Голова Правління Škoda Auto, коментує: «Майбутній Škoda Epiq – це компактний автомобіль з просторим салоном за привабливою ціною. Наші клієнти хочуть мати великий вибір, тому ми розширюємо портфоліо електромобілів в цьому популярному сегменті. Я сподіваюся, що перші ескізу продемонструють, що завдяки своєму сучасному дизайну, корисним та зручним технологіям, а також доступній ціні Epiq стане зіркою».

 

Довжина 4,1 м, запас ходу понад 400 км і об’єм багажника до 490 л

Нові ескізи екстер’єру, оприлюднені Škoda, демонструють ключові особливості та характеристики майбутнього серійного автомобіля. При довжині 4,1 м міський кросовер Škoda Epiq матиме достатньо місця для п’яти осіб, при цьому об’єм багажника становитиме до 490 л. Ціна стартуватиме від 25 000 євро — це ідеальний вибір для клієнтів, які тільки починають знайомитися з електромобілями. Модель демонструє нову філософію дизайну Modern Solid як усередині, так і зовні та забезпечує максимальний запас ходу понад 400 кілометрів.

 

Олівер Штефані, керівник Škoda Design, заявляє: «Новий дизайн Modern Solid презентує наступний рівень сучасності. Розумна функціональність і практичність гармонійно збалансовані та реалізуються у поєднанні з привабливістю нового зовнішнього вигляду і раціонального підходу до екологічності. В проєкті дизайну Škoda Epiq ідеально втілені всі ключові характерні риси нового дизайну».

 

Modern Solid: потужний, функціональний, автентичний дизайн переосмислює класичні характеристики Škoda

Нова філософія дизайну Modern Solid поєднує в собі надійність, функціональність і автентичність. Характерною рисою Škoda Epiq є рельєфний капот з новим логотипом Škoda. Глянцево-чорна передня частина Tech-Deck Face – це сучасна інтерпретація знайомої решітки радіатора Škoda, яка містить електронні пристрої, а саме радар відстані та фронтальна камера, а також обрамлена функціональними Т-подібними світловими LED елементами денних ходових вогнів та індикаторів. Передні фари знаходяться у нижньому, другорядному положенні. Їхні світлові модулі з технологією Matrix LED мають кубічний дизайн. Унікальний темний хромований спойлер на міцному передньому бампері відразу привертає увагу. Дизайн бокових частин автомобіля характеризується високою розмашистою лінією торнадо, яка візуально відокремлює скло від нижньої частини кузова та підкреслює потужність автомобіля. Колісні арки знизу мають оригінальне оздоблення, та доповнюються аеродинамічними дисками. Низька, плавно похила лінія даху переходить у спойлер для забезпечення оптимальної аеродинамічної ефективності. Особливістю задньої частини автомобіля є міцний бампер і напис Škoda на кришці багажника з унікальним темним хромованим декором. Мінімалістичний дизайн Škoda Epiq підкреслюється фарбою з матово-металевим фінішом яскравого білого кольору. Яскраві помаранчеві елементи на рейлінгах даху та дисках, а також на передньому та задньому бамперах додають візуальної привабливості.

 

Мінімалістичний, функціональний інтер’єр і нові технології

Завдяки надійним та практичним матеріалам Škoda Epiq стане першим автомобілем з мінімалістичним, сучасним та унікальним інтер’єром Modern Solid. Серед функціональних родзинок відкрите відділення для зберігання у центральній консолі, в якому міститься бездротовий зарядний пристрій для мобільного телефону, а також відділення Simply Clever, яке створює ще більше простору для зберігання. Багажне відділення теж має деякі характерні для бренда елементи Simply Clever, такі як гачки для сумок, вантажні елементи, гачки для кріплення та приховане відділення під дном. На двоспицевому ​​рульовому колесі демонструється новий напис Škoda, а також розташовані кнопки та коліщатка тактильної прокрутки з яскраво-помаранчевими акцентами для управління ключовими функціями під час водіння. Мобільний цифровий ключ забезпечує широкий спектр взаємодій за допомогою пристрою клієнта, покращуючи таким чином цифровий досвід. Така особливість є елементом концепції Škoda «спочатку мобільність», розробленої для полегшення повсякденного життя водіїв. В Škoda Epiq також підтримується функція двонаправленої зарядки, перетворюючи автомобіль на рухомий накопичувач енергії, який може подавати надлишок електроенергії в будинок клієнта та інші прилади.

 

Яскрава назва для епічного етапу в історії Škoda

Škoda Epiq стане віхою в історії Škoda, що підкреслюється характерною та легко впізнаваною назвою моделі. Автомобіль ідеально вписується в лінійку моделей Škoda BEV SUV: E на початку означає електричну модель Škoda, а Q у кінці ідентифікує її як члена сімейства SUV. Epiq походить від давньогрецького слова «epos», що означає «слово» або «вірш», а також «повість» або «поема». Назва викликає позитивні асоціації: щось дивовижне, велике, надзвичайне та видатне. Завдяки своїм функціям та універсальності Škoda Epiq прагне задовольнити потреби як сімейних клієнтів, так і клієнтів, орієнтованих на інший стиль життя. Міський кросовер буде виготовлятися в Памплоні, Іспанія, як спільний проєкт Škoda, Cupra і Volkswagen в рамках Volkswagen Brand Group Core. В найближчі роки Škoda Auto має намір інвестувати мільярди євро в трансформацію у сфері електромобільності. Електричний компактний позашляховик Škoda Elroq стане першим автомобілем, який з’явиться на ринку як складова майбутньої кампанії електричних моделей, а його дебют запланований на кінець цього року.