Hyundai Motor представила першу в світі технологію розпізнавання відбитків пальців

Інноваційна технологія, яку вперше застосують у Hyundai Santa Fe 2019 модельного року, дозволить власнику автомобіля відчиняти двері й запускати двигун за відбитком пальця, без використання ключів. Ця технологія має максимальний ступень захисту і може постійно оновлюватися за допомогою функції «Dynamic Update».

Щоб відчинити автомобіль, власникові досить прикласти палець до сенсора, розташованого на ручці дверей водія. Зашифрована інформація про відбиток пальця розпізнається і передається на спеціальний контролер, встановлений в бортовому комп’ютері автомобіля. Технологія дозволить не тільки відчинити двері, але й завести машину за допомогою відбитка пальця на кнопці запуску двигуна, на якій також встановлений сенсор. Крім запуску мотора і відчинення дверей, дана технологія забезпечує роботу ряду функцій: налаштування водійського крісла, положення бічних дзеркал заднього виду, радіо, навігації та інших мультимедійних функцій.

«У майбутньому Hyundai Motor планує розширення функціоналу технології розпізнавання відбитків пальців, який буде включати автоматичне налаштування положення керма, встановлення оптимального температурного режиму та інших, необхідних водієві та пасажирам функцій комфорту», ​​- зазначив Альберт Бірманн, президент і голова підрозділу Науково-дослідницьких і дослідно-конструкторських робіт Hyundai Motor Company.

Безпека технології забезпечується за рахунок відстеження різниці в електричному опорі шкіри пальця людини, що дозволяє ефективно запобігати використанню фальшивих відбитків пальців. Імовірність того, що технологія помилково надасть доступ до автомобіля іншій      людини, становить лише 1 до 50 000, що робить її у п’ять разів ефективнішою, ніж звичайні ключі від автомобіля, включаючи інтелектуальні ключі. Більш того, завдяки вивченню відбитків пальців в режимі реального часу, підтримуваних функцією «Dynamic Update», система відбитків пальців може постійно підвищувати свою ефективність і безпеку використання.

Першим автомобілем, в якому буде встановлена ​​ця функція, стане Hyundai Santa Fe 2019 модельного року. Перший час автомобілі з подібною технологією будуть продаватися на декількох ринках, а потім компанія планує розширити ринок збуту. У найближчому майбутньому технологія розпізнавання відбитків пальців буде застосована і на інших моделях Hyundai.

 

Компанія ТOВ «Хюндай Мотор Україна» – офіційний дистриб’ютор автомобілів всесвітньо відомого бренду HYUNDAI в Україні. Дилерська мережа компанії є однією з найбільш розгалужених, що дозволяє надавати клієнтам повний комплекс послуг з продажу та сервісного обслуговування автомобілів Hyundai на рівні кращих європейських і світових стандартів.